Aquariumbiotopen

Soorten vissen

Bekijk onze video over vissen

Soorten Vissen

Naast een ruime keuze in soorten, maten en kleuren van aquaria , kunt u ook kiezen uit verschillende sferen in uw aquarium, de zogenaamde biotopen: met tropische zoetwatervissen, zeevissen of koudwatervissen.
Daarbij bootsen we de natuurlijke omgeving van de vissen zo goed mogelijk na en zorgen we dat het aantal en de maat van de vissen past bij het volume van het aquarium.

Malawibiotoop

Het Malawimeer is het meest zuidelijke van de Grote Meren in Oostelijk Afrika. Het Malawimeer bestaat voornamelijk uit rotsen, zand, fijn grind en hout. In dit meer leven ruim 800 soorten cichliden. Deze vaak kleurrijke vissen vallen heel erg op in het aquarium. Soms gebruiken wij deze biotoop om het zoetwateraquarium het uiterlijk te geven van een zeeaquarium.

Amazonebiotoop

De Amazone in Zuid-Amerika is, op de Nijl na, de langste rivier van de wereld. In deze rivier leven ongeveer 5.000 soorten vissen, zoals de discusvis, tetra, zalm, cichliden en dwergcichliden, corydoras en maanvissen. De rivier bestaat uit planten, hout, boomwortels, zand, grind en stenen.

Aziatische biotoop

In Azië zijn veel rivieren, zowel zuurstofrijke als zuurstofarme, met veel vegetatie, hout, boomwortels, drijfhout en grind. De vissen die hier leven en geschikt zijn voor aquaria zijn bijvoorbeeld goerami’s, rasbora’s, barbelen, botia’s, tandkarpers, modderkruipers en Siamese algeneters.

Sluierstaartbiotoop

Sluierstaarten zijn sierlijke koudwatervissen die een ideale watertemperatuur vereisen tussen 12 en 24 graden Celsius. Sluierstaarten zijn trage zwemmers, die niet van snelle, drukke vissen houden die het voer opeten voordat zij erbij kunnen. Sluierstaarten houden van beschutting in de vorm van planten, van zwemruimte met hier en daar wat stenen en hout en van een zachte bodem van zand of fijn grind. Ze leven graag samen in een groepje en kunnen goed samen met bijvoorbeeld telescoopvissen, leeuwenkoppen en buffelruggen.

Zeewateraquarium

Bij het opstarten en onderhouden van een zeeaquarium komt er heel wat kijken. Veel vissen en vooral koralen zijn gevoelige levensvormen. Het is belangrijk dat het aquarium voldoet aan de eisen die vissen en koraal stellen aan hun leefomgeving. Waterwaarden, verlichting en de inhoud van de bak zijn onder meer elementen die zo goed mogelijk bij de dieren moeten passen.
Dit kan AquariaLease als geen ander! Ons team werkt daarom met verschillende filtersystemen, zoals de traditionele systemen, maar ook met innovatieve filters, zoals het DyMiCo-systeem. Het DyMiCo- filter is onderhoudsarm, een van de vele voordelen van dit systeem. Hierdoor kunt u een prachtig rifaquarium krijgen met bijzondere koralen en verschillende soorten vissen, waaronder het anemoonvisje, de doktersvis, grote garnalen en zeesterren.

Gele doktersvissen

Welzijn

AquariaLease vindt het welzijn van de vissen in de aquaria heel belangrijk. Wij weten precies welke vissen het best bij elkaar passen in uw aquarium, in welke natuurlijke omgeving ze zich het prettigst voelen en welke voeding ze nodig hebben.
In onze aquaria met zoetwaterbiotopen maken wij bij voorkeur gebruik van gekweekte vissen. Wildvang bestellen wij alleen als het echt niet anders kan en dan alleen bij leveranciers met de juiste certificaten. De vissen en koralen voor onze aquaria met een zeewaterbiotoop zijn gekweekt of op een zorgvuldige manier gevangen, met respect voor de natuur. Wij bestellen de vissen en koralen alleen van leveranciers met de juiste certificaten.

Duurzaamheid

Om de natuur niet verder te belasten, zijn onze vissen niet afkomstig van wildvang. Onze koralen zijn gekweekt. Bekijk onze video over onze duurzame oplossingen.