FAQ

Veelgestelde vragen

FAQ

De vaakst
gestelde vragen

Uw Aquarium volledig verzorgd! Dat is onze slogan. Maar hoe doen we dat dan?
Op deze pagina leest u de vragen die het meeste aan ons gesteld worden. Zo leest u meer over ons en over het huren van een aquarium bij ons.

Een aquarium leasen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Wij geven u advies en de nodige informatie, daarna volgt de offerte. Mocht u daarmee akkoord gaan, dan gaan wij uw order uitvoeren. Vanzelfsprekend informeren wij u over de voortgang en stemmen wij de plaatsingsdatum met u af. Onze medewerkers komen op de afgesproken datum het aquarium plaatsen, de techniek aansluiten en het aquarium inrichten en vullen. Drie weken later worden de eerste vissen uitgezet.

Welke afmetingen van aquaria hebben jullie in het leaseprogramma?

De volgende afmetingen kunnen bij ons geleased worden: het kleinste type aquarium heeft een afmeting van 60x40x48cm (lxbxh). Dit type aquarium is zeer geschikt voor op een bureau of dressoir, maar er kan ook een bijpassend kastje meegeleverd worden.
De grotere aquaria worden allen geleverd met een bijpassende onderkast. De afmetingen van deze aquaria zijn:
50x50x165cm
100x50x150cm
130x50x150cm
160x50x150cm
200x50x150cm
230x50x150cm

Doen jullie ook maatwerk?

Jazeker. Geen probleem! Wij ontwerpen uw aquarium conform uw wensen, ongeacht of het om een zoet- of zeewateraquarium gaat. Wij stemmen het af met u en de eventuele interieurbouwer.

Kan ik ook voor zeeaquaria bij AquariaLease terecht?

Absoluut. Het zeeaquarium wordt op maat gemaakt. Dit wordt door u compleet, dus inclusief de techniek, inrichting en levende have, aangeschaft. Daarnaast kunt u een onderhoudscontract afsluiten.

Kan ik ook voor het leasen van een zeeaquarium bij AquariaLease terecht?

Absoluut. Wij bieden verschillende modellen aan onder ons leaseprogramma. Vanzelfsprekend geldt ook hier dat de aquaria geheel voorzien zijn van de benodigde techniek, inrichting, levende have en onderhoud.

Onderhouden jullie ook bestaande aquaria?

Zeker weten. Mocht u, om welke reden, geen mogelijkheid hebben om uw aquarium te onderhouden, dan kunnen wij dit op ons nemen. Het afsluiten van een onderhoudscontract is de oplossing. De zorg van het aquarium komt bij ons te liggen, maar u behoudt de sfeer die een mooi onderhouden aquarium brengt.

Doen jullie ook vakantieonderhoud?

Zelfs als u op vakantie gaat kunt u bij ons een kortlopend onderhoudscontract afsluiten.

Verhuren jullie ook tijdelijke aquaria?

Wij verzorgen ook aquaria die tijdelijk nodig zijn voor bijvoorbeeld evenementen, beurzen, bedrijfsfeesten, filmopnames, tv-uitzendingen, etc.

Heeft een aquarium positieve effecten op mensen?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat de hartslag en bloeddruk dalen en dat angst en stress verminderen. Een aquarium heeft een rustgevend, kalmerend en ontspannend effect. Bij dementerenden en alzheimerpatiënten bevordert een aquarium de eetlust en vermindert het gewichtsproblemen. Een aquarium komt daarom bij uitstek tot zijn recht in ziekenhuizen, zorginstellingen, huisarts- en tandartspraktijken. Maar ook bij bedrijven, want in een zakelijke omgeving draagt een aquarium bij aan de arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim.

Hoe zit het met het voeren van de vissen?

Wij gebruiken hiervoor een voederautomaat, zodat de vissen dagelijks de juiste hoeveelheid voeding krijgen en ze zo nooit te weinig of te veel eten krijgen.

Hoe lang duurt het voordat de eerste vissen uitgezet worden?

Na ongeveer drie weken zet ons team de eerste vissen uit. Het aquarium moet namelijk eerst goed indraaien, zodat er voldoende bacteriën aanwezig zijn die de schadelijke stoffen zoals, ammoniak en nitriet onschadelijk maken.

Wat is het werkgebied van AquariaLease?

Wij komen door heel Nederland en in de Belgische provincies Antwerpen en Limburg.

Is AquariaLease gecertificeerd?

Om er zeker van te zijn dat u het beste advies krijgt en wij uw aquarium optimaal onderhouden, hebben wij gecertificeerde medewerkers in dienst en voldoen wij vanzelfsprekend aan alle kwaliteitsnormen voor het houden en verzorgen van vissen.

Er is stroomuitval, wat nu?

Als er stroomuitval is geweest of als er een stroomonderbreking is gepland, dan kunt u ons het beste even bellen. In deze gevallen kunnen wij de (eventuele) gevolgen van de stroomonderbreking controleren en indien nodig deze, voor wat het aquarium betreft, oplossen.

Heeft AquariaLease een noodservice?

Zwemmen uw vissen hoog in het aquarium, de filterpomp doet het niet meer of er is een ander technisch of biologisch probleem? Dan staan wij 24/7 voor u klaar. Ongeacht het tijdstip zijn wij telefonisch bereikbaar en kunnen wij met u bespreken of wij direct langs moeten komen of dat zaken op een later tijdstip opgepakt kunnen worden.

Waarom een aquarium huren?

Er zijn verschillende redenen om een aquarium te huren:

Flexibiliteit: Het huren van een aquarium biedt de flexibiliteit om het aquarium op elk moment te verplaatsen of te verwijderen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verkopen van de inhoud of het vinden van een nieuwe eigenaar.

Gemak: Het huren van een aquarium betekent dat het onderhoud en de verzorging door de verhuurder wordt verzorgd, waardoor de huurder zich geen zorgen hoeft te maken over de dagelijkse verzorging van het aquarium.

Kostenbesparing: Het huren van een aquarium is vaak goedkoper dan het aanschaffen van een aquarium, vooral als u het alleen voor korte tijd nodig heeft.

Mogelijkheid om te testen: Het huren van een aquarium biedt de mogelijkheid om te testen of u het bezit en het onderhoud van een aquarium echt wilt voordat u zich vastlegt aan de aankoop van een aquarium.

Op deze manier kunt u zonder veel verplichtingen genieten van de voordelen van het hebben van een aquarium in uw huis of kantoor.