Actueel

Nieuws

Dierendag tips voor de vissen in het aquarium

Op 4 oktober is het Wereld- Dierendag

De dag om alle dieren extra in het zonnetje te zetten. Alleen, een vis maak je niet blij met een wandeling door het bos of een nieuwe speelmuis… maar hoe kun je vissen nu een fijne dag bezorgen? En hoe ook vooral niet? Je leest het in dit bericht.

Voor ons is het ons vaak om het vissen elke dag behaaglijk te maken, maar hier zijn onze tips die u zelf kunt toepassen, om ook de vissen en andere dieren in het aquarium een extra leuke Dierendag te bezorgen:

  • Geef geen extra voer, dat vervuild het water onnodig en kan ervoor zorgen dat vissen te dik worden. Geef een keer levend- of diepvriesvoer. Watervlooien of artemia zijn een ware snack voor veel vissen.
  • Veel vissen voelen zich prettig in een groep (school). Heb je een scholenvis die (bijna) alleen in het aquarium zwemt? Maar hem blij met soortgenootjes.
  • Test het aquariumwater en zorg dat de waterwaardes optimaal zijn. Van een goede waterkwaliteit wordt elke vis blij.
  • Veel sierslakken, garnalen en algeneters kun je blij maken met een schijfje komkommer. Dit kun je bijv. met een elastiekje vast maken aan een steen, zo kunnen ze er makkelijk bij komen.
  • Een nieuwe aquariumplant wordt ook erg op prijs gesteld. Het is een mooie schuilmogelijkheid en werk daarom stressverlagend. Het is ook een ideale plaats voor sommige vissen om eitjes af te zetten. Planten nemen ook vervuiling op en maken zuurstof.

AquariaLease: Wel de sfeer – Niet de zorg, ook op Dierendag 🐠🐟